De afgelopen weken hebben we een paar warme dagen gehad in Nederland. De temperaturen liepen in sommige steden op tot 38 graden. In Nederland zijn we deze temperaturen niet gewend. En met deze temperaturen wil je toch niets anders dan zwemmen of bij het strand liggen? Maar op deze dagen zijn de wegen naar de stranden enorm druk en de kans op file is groot. 

Naast zwemmen of naar het strand gaan zijn er zeker nog andere activiteiten die jij kunt doen.  Woon jij in Alphen aan den Rijn of omstreken, dan staan er in deze blog leuke activiteiten die ook met warme temperaturen goed uit te houden zijn. 

Wet ‘n Wild

De eerste plek die je kunt bezoeken met warme temperaturen is Wet ‘n Wild. Wet ‘n Wild bevindt zich aan de Alphense Zegerplas en is daarmee de ideale plek om te waterskiën, wakeboarden of kneeboarden. Bij deze activiteiten bevindt doe je op het water en er bestaat een kans dat je erin valt, maar met hoge temperaturen is dat helemaal niet erg, maar juist verkoelend. 

Daarnaast heb je bij Wet ‘n Wild de mogelijkheid om een surfplank te huren om over de Zegerplas te suppen. Ook is het mogelijk om een flyboard te proberen, en bij deze activiteit lig je sowieso in het water. Uiteraard is er ook een restaurant aanwezig waar je na de zware inspanning kan genieten van lekkere drankjes en hapjes!

Groene Hart Sloepverhuur

Wat is er nou leuker om te doen met hoge temperaturen dan een bootje huren? Tijdens een vaardag, is het ook mogelijk om te zwemmen, te zonnen en te vissen.  

Bij het Groene Hart Sloepverhuur in Alphen aan den Rijn is dat mogelijk. Bij de meeste boten is het niet nodig om een vaarbewijs te hebben en daarbij krijg je gratis zwemvesten mee aan boord. De sloepen bevatten een luxe kussenset die uitgebreid kan worden met een zonnedek. In de sloepen passen maximaal zeven personen en zijn daardoor ideaal om met vrienden te doen, maar ook met je gezin! 

Archeon

Naar Archeon gaan is zeker een leuke uitje met kinderen wanneer de temperatuur hoger zijn, maar niet als het 38 graden is. Archeon is een museumpark in Alphen aan den Rijn. Het is een wereld vol geschiedenis. Daarnaast zijn er voor de kinderen leuke activiteiten waaraan ze zelf kunnen meedoen, zoals boogschieten en zwaardvechten. Ook worden er dagelijks shows gegeven  waarin gladiatoren tegen elkaar strijden. 

Mocht je verder weg wonen, maar staat Archeon wel op jouw bucketlist? Dan is het mogelijk om te overnachten bij Archeon. Zo kun je meerdere dagen genieten van alle activiteiten die Archeon biedt!

Door luca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *