Wanneer je op stedentrip naar het buitenland gaat, zie je vaak fietsen of scooters die je kan huren. Zo kan je zelfstandig binnen een stad rijden, zonder afhankelijk te zijn van bijvoorbeeld een taxi of openbaar vervoer. Daarnaast zijn deze middelen vaak snel en handig te huren door middel van een app. Voorheen waren dit vooral fietsen en scooters, maar de step is nieuw, en dan vooral zo’n elektrische step. Je hebt ze momenteel in alle soorten, echter zijn deze in Nederland niet goedgekeurd. In Nederland is er maar een step legaal, en dat is de Stap Step Lite.

De StapStep

Deze StapStep is de eerste step in Nederland met stepondersteuning. Deze step kan 25 kilometer per uur en heeft een bereik van 20 kilometer. De StapStep beschikt over een achterschijfrem systeem wat zorgt voor een snelle en soepel stop. Daarbij beschikt de step over voor en achterverlichting waardoor er ook s avonds mee gereden kan worden. 

Deze handige step heeft drie verschillende standen, beginner, gemiddeld en geavanceerd. Door deze drie standen is het gemakkelijk om de step onder de knie te krijgen!

Verschillende standen van de StapStep

Voor de optimale rijbeleving heeft de StapStep verschillende standen. In bijvoorbeeld smalle paden gebruik je een lagere stad wanneer je op een recht stuk rijdt. Met deze verschillende standen wordt de maximum snelheid bepaald van de step. 

Stand 0

Wanneer de stap in stand 0 staat, kun je wel steppen maar er zal geen ondersteuning van de motor plaatsvinden

Stand 1

Wanneer de step in stand 1 staat, gaat deze maximaal 6 kilometer per uur. Bij deze stand hoef je maar één keer te steppen. De elektrische step mag de maximumsnelheid van 6 kilometer namelijk continue ondersteunen. 

Stand 2

Bij deze stand kan de step 13 kilometer per uur. Wanneer je één keer stept, gaat de step automatisch naar 13 kilometer per uur. Na 5 seconden valt de ondersteuning van de motor weg, en zul je weer een keer moeten steppen. Vervolgens accelereert de step weer naar de 13 kilometer per uur  voor 5 seconden en gaat het teken cruise control weer branden.

Stand 3 

de StapStep gaat bij stand 3 20 kilometer per uur. Wanneer je één keer hebt gestept, gaat deze step naar 20 kilometer per uur. Na 8 seconde valt de ondersteunung van de motor weg en verdwijnt het cruise control teken. Hierna zul je weer één keer moeten steppen.Vervolgens accelereert de step weer naar de 20 kilometer per uur voor 8 seconden en gaat het teken cruise control weer branden.

Stand 4

Wanneer de step in stand 4 staat, kan deze maximaal 25 kilometer per uur. Wanneer je één keer hebt gestept, gaat deze step naar 25 kilometer per uur. Na 8 seconde valt de ondersteunung van de motor weg en verdwijnt het cruise control teken. Hierna zul je weer één keer moeten steppen. Vervolgens accelereert de step weer naar de 25 kilometer per uur voor 8 seconden en gaat het teken cruise control weer branden.

 

Door luca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *