Het nieuwe voetbalseizoen begint binnenkort en dat betekent dat we weer fit op het veld moeten staan. De meeste van ons zullen in de zomer hebben genoten van lekkere drankjes en hapjes, wat helemaal niet erg is, maar de conditie zal minder zijn dan voor de zomer. Wanneer de eerste wedstrijd van het seizoen begint, wil iedereen een goede start maken maar daar is een goede conditie voor nodig. Wanneer je een goede conditie hebt, heb je ook minder kans op blessures. 

Hieronder staan een aantal tips die jou helpen in topvorm te komen voordat de eerste wedstrijd van het seizoen is!

Interval hardlopen

Een interval training kan je goed gebruiken om je conditie op te bouwen en te behouden. Bij een interval training wissel je een hoge intensiteit met een lage intensiteit. Hierdoor train je een op hoge intensiteit dan je normaal zou doen en daardoor zal je conditie verbeteren. 

Sprint oefeningen

Tijdens een wedstrijd komt het regelmatig voor dat je in hoge snelheid moet bewegen, en daarbij is het belangrijk dat je voeten snel kunnen bewegen. Om dit te oefenen kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een speedladder. Met deze speedladder kan je verschillende oefeningen doen om je sprintsnelheid te verhogen en je voeten snel te laten bewegen. 

Heuvellopen

Door heuvellopen gaat je conditie enorm omhoog en daarnaast creer je sterke beenspieren. Ondanks dat we in Nederland niet mega hoge bergen hebben, kan je gebruik maken van bruggen of heuvels. Ren over deze bruggen of heuvels en zorg ervoor dat je tempo gelijk blijft. Probeer niet harder te rennen wanneer je de brug of heuvel afloopt. Doe dit ongeveer voor 20 minuten en je merkt het meteen!

 

Naast conditie opbouwen, is kracht ook belangrijk bij voetbal. Hiervoor hoef je niet vijf dagen in de week in de sportschool te staan. Op kracht blijven kan je gemakkelijk binnen of buitenshuis doen, op een matje of op de grond. Hieronder staan verschillende oefeningen die jij kan doen, thuis of buiten in de frisse lucht, om op kracht te komen of blijven.

  • Mountain climbers
  • Burpee
  • Push up
  • Plank
  • Lunges

 

Door luca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *