Ondanks dat de sportscholen weer open zijn, zijn veel mensen het thuis sporten gaan waarderen. Je hoeft niet meer de deur uit om ergens te gaan sporten, dit kost allemaal extra tijd. Heb je even een uurtje vrij thuis, pak je sportattributen erbij en je kan beginnen. Door de afgelopen jaren hebben de meeste van ons ook wel sportattributen in huis gehaald, zoals een matje en gewichten. Maar ook zonder deze attributen kan je goed thuis sporten. Er zijn namelijk meerdere oefeningen die je met je lichaamsgewicht doet. Uiteraard kan je deze oefeningen zwaarder maken door bijvoorbeeld gewichten toe te voegen, maar dat komt later. 

Hieronder staan een aantal oefeningen die jij altijd thuis kunt doen. Voor deze oefeningen heb je geen attributen nodig en kan dus iedereen!

Squats

Met deze oefening krijg je gespierde benen en billen. Dit is zeker niet alleen een oefening voor vrouwen, voor mannen is deze oefening ook goed. Voor een squat plaats je je voeten uit elkaar, op schouderbreedte, en je armen strek je uit voor evenwicht. 

Ga 90 graden door je knieën, zorg voor een rechte rug en let op dat je knieën niet over je tenen heen gaan, dan ga je namelijk naar voren leunen. Houd deze houding een paar seconden vast en kom dan rustig naar boven. 

Eventueel zou je in je handen gewichten kunnen vasthouden waardoor deze oefening iets zwaarder wordt. 

Push ups

Deze oefening kan je op twee manieren uitvoeren. Voor de iets minder gevorderden onder ons, ga je op handen en knieen zitten. zorg ervoor dat je handen onder je schouders staan. Buig je ellebogen en laat je langzaam zakken richting de grond. Houd dit een paar seconden vast en duw jezelf weer omhoog. Tijdens deze oefening is het belangrijk dat je buik aangespannen is. 

Vind je deze oefening te makkelijk? Ga dan op handen en voeten staan, in plaats van je knieën. 

Plank

Ga op je voeten en ellebogen staan en maar van je lichaam een rechte plank. In deze positie moet je blijven staan, zelf kan je bepalen hoelang je deze oefening wil doen. Bij deze oefening is het belangrijk dat je een rechte plank blijft en niet met je buik naar de grond zakt. Span daarvoor je buik goed aan zodat je in een mooie rechte houding blijft. Bij deze oefening zul je vooral je buikspieren voelen. 

Leg curl

Bij deze oefening ga je op je rug liggen, met je knieën gebogen in een hoek van 90 graden, met je armen langs je lichaam op de grond. Vervolgens lift je je heupen, hierbij komen je schouders tot je knieën in een rechte lijn. Houd deze houding een paar seconden vast, en laat vervolgens je heupen weer naar beneden zakken. Herhaal deze beweging een aantal keer, en dit zal je voelen in de been, bil en buikspieren. 

Door luca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *