Afgelopen zondag 14 augustus was er een prachtige voetbal wedstrijd bezig bij het Johan Cruijff Arena. Om half drie speelde Ajax tegen Groningen. Ondanks de enorme hitte begon de wedstrijd zeer goed. Vrij snel in de eerste helft werd het eerste doelpunt gescoord door Steven Bergwijn. Hierbij werd de assist gegeven door Devyne Rensch. Ajax zette de toon en stond voor met 1-0. Echter liet Groningen niet op zich wachten en binnen een paar minuten stond het 1-1. Er werd gescoord door Cyril Ngonge, met een prachtige assist van Jorgen Strand Larsen. 

De wedstrijd ging door en de spelers waren gedreven om te winnen. Er werd nog een doelpunt gescoord door Ajax, van Antony Matheus. Hij kreeg de bal van Edson Omar Alvares Velazquez en schoot deze netjes in het doel. Ajax kreeg de smaak te pakken en vlak voor het einde van de eerste helft werd de derde bal gescoord door Steven Bergwijn, zijn tweede doelpunt al deze wedstrijd. Een prachtig doelpunt om de eerste helft van de wedstrijd mee af te sluiten. 

Voor beide partijen was dit een prettige dag om te spelen door het warme weer. De tweede helft is rustig begonnen. Vanuit Groningen kwamen een paar wissels. Ramon Pascal Lundqvist werd gewisseld voor Paulos Abraham en Tomas Suslov werd gewisseld voor Ragnar Oratmangoen. 

Ajax kram weer in actie en Steven Bergwijn scoorde het vierde doelpunt. Hij kreeg een assist van Dusan Tadic en maakte de stand 4-1. En niet veel later werd de stand 5-1 door Kenneth Taylor. Deze grote voorsprong voor Ajax maakte het voor Groningen steeds lastiger om te winnen. Door Ajax werden meerdere wisselen gedaan, onder andere Brian Brobbey voor Lorenzo Lucca, Kenneth Taylor voor Davy klaassen en Steven Bergwijn voor Steven Berghuis.

Vervolgens besloot Groningen om Laros Duarte te wisselen voor Luciano Valente. Ajax wisselde nog twee spelers,  Devyne Rensch voor Perr Schuurs en Dusan Tadic voor Mohammed Kudus. Vervolgens kreeg Ajax een penalty die genomen werd door Steven Berghuis. Er werd geschoten en gescoord. En prachtig doelpunt wat de stand 6-1 voor Ajax maakte. Ondanks de grote voorsprong van Ajax, wisselde Groningen nog een speler. Neraysho Kasanwirjo werd gewisseld voor Liam van Gelderen. 

Echter werd hiermee wel de wedstrijd geëindigd. Een prachtige overwinning voor Ajax met 6-1 gewonnen van Groningen. Een mooie wedstirjd waarin weel gebeurden, en vooral met veel doelpunten. 

 

Door luca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *