Al maandenlang is er crisis bij assielzoekers opvangcentrums. Er is niet genoeg plek om iedereen op te vangen.  Het grote opvangcentrum in Ter Apel, waar asielzoekers zich moeten melden, kan de hoeveelheid mensen niet ontvangen. Het kabinet maakte afspraken over extra opvanglocaties om Ter Apel te ontlasten. Echter blijkt dat veel van de regio’s deze beloofde opvangcentrums niet zijn nagekomen. 

Dit heeft als gevolg dat mensen terug gaan naar Ter Apel, in de hoop dat wanneer er mensen vertrekken, zij als eerst naar binnen mogen. Oudere mensen, vrouwen met kinderen en jongeren hebben in principe voorrang om toegelaten te worden. 

Maar deze groep mensen met voorrang is zo groot, dat Ter Apel dat niet kon bieden. Er is gewoon geen plek, en daarom heeft deze groep noodgedwongen buiten moeten slapen afgelopen weekend

In deze nachten is er wel gezocht naar slaapplekken voor deze asielzoekers, maar helaas niet gevonden. Waar kan je opeens een groep laten van 200 mensen? In de nacht is deze zoektocht ook stopgezet omdat er geen resultaat werd behaald. 

Nog steeds wordt er met spoed gezocht naar extra opvanglocaties voor deze mensen. Als tussentijdse oplossing zijn er bij het opvangcentrum in Ter Apel luifels geplaatst, voor het geval er weer mensen buiten moeten slapen. Uiteraard is dit niet de perfecte oplossing, maar totdat er genoeg slaapplekken zijn om al deze mensen te ontvangen, is dit beter dan buiten slapen. 

Door luca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *