Inmiddels zijn we er allemaal bekend mee, influencers. Voor sommige onder ons zijn deze mensen inspiratiebronnen, bijvoorbeeld op het gebied van eten, inrichting van je huis of mode. Influencers krijgen vaak kleding van bedrijven in ruil voor content. Met deze content laten deze fashion influencers zien hoe zou een kledingstuk zouden stijlen. Deze fashion tips kunnen andere mensen helpen. Daarnaast nemen sommige mensen een voorbeeld aan deze fashion influencers. Zij vinden een kledingstijl mooi en gaan experimenteren of deze stijl bij ze past. 

In Nederland zijn er meerdere grote fashion influencers, sommige deden dit al voordat überhaupt de term fashion influencer bestond. 

De eerste grote fashion influencer in Nederland is Negin Mirsalehi. Zij is al in 2012 begonnen met foto’s van haar outfits delen. Destijds bestond de term influencer nog helemaal niet. Inmiddels heeft Negin 6 miljoen volgens en gaat ze de hele wereld over. We kunnen gerust zeggen dat ze een van de meeste succesvolle is in Nederland. 

De volgende vrouw kennen de meeste wel, namelijk Anna Nooshin. Op Instagram heeft ze bijna 1 miljoen volgers. Naast dat Anna een echte fashion influencer is, is ze ook een echte zakenvrouw. Ze heeft al meerdere keren Holland’s Next Top Model gepresenteerd en is als kandidaat verschenen bij Expeditie Robinson. 

Nog een dame die vroeg begonnen is met bloggen en het fotograferen van het outfits, is Noor de Groot, ook wel bekend als Queen of Jetlags. Ze reist de hele wereld over en maakt overal mooie foto’s waarbij haar outfits te zien zijn. Niet altijd even realistisch voor de meeste van ons, maar zeker mooi om te zien en om inspiratie uit te halen!

Lizzy Perridon, met welke stijl zij de mensen inspireert is onbekend. Lizzy heeft namelijk niet een specifieke stijl. Op haar Instagram is te zien dat ze veel verschillende stijlen draagt. Hiernaast heeft ze een eigen bedrijf waar ze designer jurken verhuurt. Waarom zou je kleding niet gaan huren als je het toch maar een keer draagt?

Een laatste grote fashion influencer in Nederland is Vivian Hoorn. Vivian laat heel erg de twee kanten van influencer zijn zien, de mooie gemaakte kans maar ook de eerlijke kant waarin we onszelf allemaal kunnen herkennen. Naast influencer en model is ze ook nog fotograaf, wat duidelijk in haar foto’s terug te zien is. 

Door luca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *