Inmiddels hebben wel allemaal een keer een VR bril op gehad. Dit kan bij iemand anders thuis zijn geweest of gewoon in de mediamarkt. We weten allemaal hoe een VR bril werkt en wat voor gave dingen je ermee kan doen. Voorheen waren er de standaard Vr brillen, maar inmiddels is er veel keuze bij de aanschaf ervan. Want waar moet je nou op letten bij het aanschaffen van zo’n bril?

In deze blog worden een aantal dingen beschreven waar jij op kan letten bij de aanschaf van zo’n VR bril. Voor iedereen is natuurlijk iets anders belangrijk en niet alle VR brillen worden met dezelfde doeleinden gekocht. Houd hier altijd rekening mee. 

Waarop moet je letten bij aanschaf?

Het eerst onderdeel waar je op kan letter is het besturingssysteem. Met welke besturingssysteem werkt de VR bril? Er zijn namelijk VR brillen van Samsung die alleen geschikt zijn voor toestellen die over Android beschikken. Dit is voor iedereen verschillend. 

Daarnaast is het handig om te weten wat de functies zijn van de bril, buiten de telefoon of dat deze functies alleen werken wanneer je gekoppeld bent. Vaak wordt dit aangegeven met de term actief of passief. Wanneer een bril passief is, is deze afhankelijk van een computer of telefoon om gebruikt te worden. 

Een andere criteria waar je om moet letten is het niet kunnen vaststellen van de lenzen om het beste beeld te krijgen. Wat is de kwaliteit van de VR bril? 

Tot slot speelt natuurlijk de prijsklassen een rol. Bijvoorbeeld dat een actieve bril duurder is dan een passieve bril, omdat je hierbij niet gekoppeld bent aan een telefoon of computer. Hierbij is het belangrijk om na te denken met welke doeleinden je een VR bril koopt. Is dat voor plezier of werk? En hoeveel geld heb je daarvoor over?

Top 3 VR brillen

Aan de hand van verschillende criteria is er een top uitgekomen van 2022. Daarnaast is het altijd handig om zelf je onderzoek te doen naar de potentiële VR bril die je wilt kopen, maar hierbij helpen we je alvast!

1. Samsung Gear VR Black R324

Deze VR bril heeft een goede prijs kwaliteit verhouding. Deze is speciaal uitgebracht om te koppelen aan je telefoon. Daarnaast is het mogelijk om de lenzen te verstellen naar jou wens. Het enige minpunt van deze VR bril is dat deze slechts gekoppeld kan worden aan Samsung smartphones. Deze bril is dus niet voor iedereen. 

2. Samsung Gear VR wit

Deze VR bril is de goedkopere variant van de nummer 1. Deze bril is speciaal ontworpen voor mensen met een bril. Het is mogelijk om je eigen normale bril eronder te dragen. Echter komt deze VR bril niet met een ingebouwde headset. 

3. Premium Virtual Reality Bril i-120

Het grote voordeel van deze VR bril is dat deze gekoppeld kan worden aan alle Android of IOS smartphones. Wel is het nodig dat deze telefoon een afmeting hebben tussen de 4 en 6 inch, de telefoon plaats je namelijk in de bril bij gebruik. Wel is de kwaliteit van het beeldmateriaal van je telefoon belangrijk. Dit is bepalend voor welke kwaliteit jij gaat zien door de bril heen. Daarnaast kunnen de lenzen worden afgesteld waardoor deze naar jouw voorkeur ingesteld kunnen worden.  Ook is deze VR bril geschikt voor brildragers.

Door luca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *