Wanneer je aan het winkelen bent trekt vaak de kleur van een kledingstuk je het eerste aan, en daarna het model. Je kiest voor een item omdat je kleur mooi vindt, echter is het soms handiger om bepaalde kleuren te laten hangen. Sommige kleuren maken je juist heel bleek of zijn te fel bij je gezicht in de winter, wanneer we geen bruine gloed over ons heen hebben.

Warme of koele ondertoon?

Om te bepalen welke kleuren het mooiste bij jou passen, is het belangrijk om als eerst naar jouw huidtype te kijken. Heb jij een koele of een warme ondertoon in je huid? 

Mensen met een koele huidtypen, hebben vaak een roze blauw achtige ondertoon. Het pigment hemoglobine wat in deze koele ondertoon zit, is ook verantwoordelijk voor het roodgehalte in je huid. Mensen die een koele ondertoon hebben, kunnen vaak beter zilveren sieraden dragen dan gouden. 

Mensen met een warme huidtypen hebben een gele ondertoon. Het pigment wat hierbij overheerst is het pigment caroteen. De hoeveelheid van dit pigment is onder andere afhankelijk van je voeding. Wanneer je bijvoorbeeld veel wortelen eet, waar dit pigment in zit, zal je zien dat je huid geler wordt.  

Welk seizoenstype ben jij?

Nadat je hebt bepaald of je een warme of koele ondertoon hebt, zijn er nog meer dingen waaraan je kan zien welke kleur bij jou past. Op basis van je haar en oogkleur kan je jezelf indelen bij een seizoen, zomer, herfst, winter en lente. 

Wanneer je een zomertype bent, heb je vaak een lichte huidskleur met een koele ondertoon. Daarbij heb je grijze, blauw grijze of lichtbruine ogen. Hierbij hoort asblond tot asbruin haar bij. Als zomertype passen pasteltinten erg goed bij je. Kleuren waar een blauwe ondertoon in zit, zoals jeans blauw, paars of grijs staan jouw heel goed. Vermijd vooral kleuren zoals oranje en geel, dit maak jouw witter in je gezicht. 

Als je een wintertype bent heb je een koele en rozige huid. Vergeleken met je haar heeft je huid een lichte kleur. Je ogen zijn grijs of donkerbruin en je haarkleur donkerbruin of zwart. De kleuren die erg mooi staan bij een wintertype zijn groen, donkerblauw en grijs. Ook zwart staat heel mooi bij wintertypes. 

Bij een herfsttype hoort een warme ondertoon van je huid. Je haar heeft een donkerbruine, donkerblond of rode kleur. Je wenkbrauwen zijn daarbij ook donker. Vaak hebben herfsttype bruine of groene ogen. Als je naar de oogkleur kijkt, weet je al welke kleuren je mooi staan. Als je een herfsttype bent, staan warme kleuren, zoals rood bruin, donkergroen en bruin jou heel mooi. Wit en zwart kan je beter inruilen voor gebroken wit en donkerbruin, dat staat jou veel beter.

Als laatste de lentetypen. Ook hierbij hoort een warme ondertoon, maar hierbij horen lichte ogen, bijvoorbeeld lichtblauw, lichtgroen of lichtbruin. De haarkleur is vaak blond of goudbruin. Een lentetypen kan je vaak herkennen aan sproetjes en een lichte kleur wenkbrauwen, passend bij de haarkleur. De kleuren die het beste hierbij passen hebben vaak een gouden ondertoon, zoals koraalrood, perzik, appeltjes groen en beige. Daarentegen kan je blauw het beste vermijden.

Door luca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *