Je bent het vast en zeker tegengekomen de afgelopen weken met dit mooie weer, suppers. Het is een van de snelst groeiende boardsports van de wereld. Het is de ideale activiteit om te doen deze zomer. Heerlijk op het water voor de verkoeling en toch in beweging. Maar wat is suppen nou eigenlijk en waar komt het vandaan? 

Wat is suppen?

Suppen is een watersport waarbij je op een supboard staat. Hierbij is het de bedoeling dat je jezelf vooruit peddelt met een peddel door het water. Je hebt er geen golven voor nodig of een stroming, ook op rustig water kan je heerlijk suppen. Juist wel lekker als er geen golven zijn die je continue omver kunnen gooien. 

Naast dat het dus een heerlijke verkoeling is met deze warme dagen, is suppen ook super gezond voor je! Tijdens het suppen gebruik je bijna al je spieren van je lichaam. Je gebruikt zowel je benen, armen, core en rug spieren. Wanneer je even snel een uurtje gaat suppen verbrand je ongeveer 400 tot 500 calorieën. Geen zin om naar de sportschool te gaan met het warme weer? Kijk waar je eigens een sup kan huren en ga met vrienden het water op!

Suppen komt vanuit Hawaii. Surfleraren gingen op hun surfboard staan om zo de leerlingen beter te begeleiden en in de gaten te houden. Een hele slimme manier. En met de peddel kwam de trainer gemakkelijk bij de leerlingen.  Zo is suppen ontstaan en de hele wereld rond gegaan. 

Waar mag je suppen in Nederland?

Op de meeste plekken in Nederland mag je suppen. Natuurlijk kan je gewoon door een rivier of op een meer suppen, maar in grote steden kan tegenwoordig ook door de stap heen suppen. Hoe leuk is het om met vrienden door bijvoorbeeld Utrecht heen te suppen. Doordat je redelijk hoog op het sup board staat, heb je een groot uitzicht over de hele stad. Het nadeel van door de grachten heen suppen is dat je niet echt kan zwemmen. Wanneer je door een rivier of over een meer aan het suppen bent, heb je meer ruimte om even een duik te nemen. 

Door luca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *