Volgende week beginnen de meeste hogescholen weer en dat betekent dat het studentenleven gaat beginnen. Voor veel van jullie zal het het eerste jaar worden. Maar wat heb je nou eigenlijk nodig voor je eerste schooljaar. Je hebt niet zoals op de middelbare tien verschillende soorten schriften nodig voor elk vak. Echter is elke opleiding anders en voor elke opleiding zal je andere spullen nodig hebben. Wat de meeste studenten wel allemaal aanschaffen is een laptop. Hoe handig is het dat je al je belangrijke documenten bij elkaar hebt, met elkaar samen kan werken via je laptop en overal je laptop kan openslaan en werken. 

Maar hoe bepaal je nou welke laptop handig is voor jou? Het hoeft namelijk niet het aller nieuwste en duurste model te zijn. Uit de studenten wijzer van 2022 zijn verschillende laptops gekomen die goed aangeschreven staan onder studenten

De eerste laptop die goed staat aangeschreven is de Macbook Air 2020. Deze Macbook gaat al een tijdje meer en scoort nog steeds goed. De batterij van deze gaat wel tot achttien uur mee. Daarnaast ken je moeiteloos meerdere zware programma’s op hebben staan. Deze Macbook is er wel in veel varianten, met elk zijn eigen specificaties. Vraag hierbij om hulp wanneer je deze laptop koopt in de winkel. 

De volgende laptop die het goed doet onder studenten is de Macbook Pro. Dit is een van de krachtigste laptops van Apple. Deze Macbook is aan te raden aan studenten die veel foto’s en video’s gaan bewerken. De batterij gaat wel twintig uur mee en is supersnel. Je kan verschillende maten kiezen, bijvoorbeeld de 13 inch of de 16 inch. Als je veel foto’s en video’s gaat bewerken, is het aan te raden om voor een 16inch te gaan. Een lekker groot beeldscherm waar je alles duidelijk op kan zien!

Een andere krachtige laptop is de Lenovo Ideapad 5. Deze laptop heeft maar liefst een opslag van 1256 GB. Daarnaast is multitasken met verschillende zware programma’s geen probleem. Wil jij dus een laptop die veel aankan? Neem deze mee in je overweging. 

De laatste laptop die op dit moment zeer populair is onder studenten is de HP 15S-FQ2411ND. Deze laptop is zeer snel en kan meerdere grote programma’s tegelijk aan. Daarnaast is deze ook goed geschikt om licht grafische taken te verrichten. Af en toe een foto bewerken gaat goed, maar als je de elke dag moet doen is een andere toch laptop misschien beter. Met een beeldscherm van 15,6 inch is dit een prima laptop voor studenten!

Door luca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *